Anti Spam Filter – ASF Proxy

O škodljivosti in nezaželjenosti SPAM pošte ne rabimo zgubljati besed, je pa zanimivo naše opazovanje uporabnikov v podjetjih, kjer opažamo priročno navado, da se poštni odjemalci (Outlook, Outlook Express, Mozilla Thunderbird…) dejansko uporabljajo kot datotečna shramba.

Na drugi strani imamo protokol SMTP (Simple Mail Transfer Protocol), ki je dejansko samo to, kar že samo ime pove – enostavni protokol za pošiljanje sporočil. Ta protokol se je že globoko pogreznil v upokojensko obdobje, če upoštevamo hitrost razvoja tehnologij, pa vendar je še vedno najbolj razširjen v svetu.

Kombinacija ranljivega SMTP protokola in na drugi strani masovna uporaba E-poštnih programov predstavlja ogromno tarčo za razširjanje nezaželenih sporočil in signalov, pa naj bo to vsem znana SPAM pošta, virusi, razne prevare, verižna pisma, phishing ali karkoli drugega, kar lahko označimo za nezaželjeno. Zaščite so pa zvečine lokalne, na odjemalcih v obliki protivirusnih programov, potem zopet lokalne na nivoju poštnega strežnika – in tu se ponavadi zgodba ustavi. Globalnih zaščit je malo, kjer pa so, so pa preveč robustne, preveč okorne in se prepočasi odzivajo na iznajdljive hackerje in pošiljatelje ezaželene pošte.

Nekje na nivoju med GLOBALNIM in LOKALNIM ponujamo strankam zelo učinkovito zaščitno mrežo, ki prestreže 99,9% vseh nezaželjenih sporočil, groženj in nevarnosti – ASF Proxy, Advanced Spam Filtering Proxy.

ASF Proxy
Advanced Spam Filtering Proxy je mreža, sestavljena iz več kot 16 redundančnih strežnikov po celem svetu, na katerih teče prilagojen Linux kernel in so specializirani samo za filtriranje pošte. Ta mreža ščiti več 10-tisoč domen po celem svetu in predstavlja eno redkih rešitev te vrste.

Želim pridobiti ponudbo.