Nedavno Apple presenetil z najavo nove generacije osebnih računalnikov Mac brez procesorjev Intel. Te bi naj v naslednjih dveh letih v celoti nadomestili procesorji, ki bodo opremljeni s sredicami ARM. Apple bo z njimi opremil tako namizne kot prenosne računalnike, saj so procesorji ARM že presegli klasične procesorje x86, saj ti ponujajo precej večjo zmogljivost ob precej manjši porabi električne energije, kar pripomore k znatno daljši avtonomiji delovanja prenosnih računalnikov.

To naj bi bil tudi razlog, zakaj pri podjetju Nvidia razmišljajo o popolnem prevzemu britanskega podjetja za oblikovanje čipov ARM. Tega je namreč nedavno v prodajo ponudil japonski Softbank, zatem pa so se pojavile informacije o podjetjih, ki jih zanima morebiten prevzem podjetja ARM. Med temi pa kot že rečeno najdemo tudi Nvidio, ki postaja vse bolj vplivna na tem področju.

Iz podjetij ARM in Nvidia še o zadevi niso želeli komentirati prevzema, če pa bo do prevzema prišlo, bo podjetje Nvidia s temo veliko pridobilo. To bo namreč obvladovalo tehnologijo, ki je med proizvajalci mobilnih naprav in osebnih računalnikov iz dneva v dan bolj priljubljena in zaželena!